Фахівці МОЗ дослідили питну воду в населених пунктах Одещини на відповідність санітарно-мікробіологічним та санітарно-хімічним нормам. Не пройшли перевірку проби в 5 районах.

Про це повідомляє “Новини Live” з посиланням на пресслужбу ДУ “Одеський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України”.

Як розповіли у відомстві, для того, аби лабораторно дослідити стан питної води, відібрали 95 проб на санітарно-мікробіологічні показники. Крім того, фахівці МОЗ також взяли 60 зразків, які дослідили на санітарно-хімічні показники.

За результатами перевірки, 4 проби не відповідали гігієнічним нормативам за санітарно-мікробіологічними показниками, а саме в містах Вилкове та Роздільній, а також в смт Саврань. Санітарно-хімічним нормам не відповідали проби з Татарбунарів та Болграду.

У центрі заявили, що за всіма випадками виявлених нестандартних проб питної води фахівці МОЗ повідомили територіальним управлінням Держпродспоживслужби, а також балансоутримувачам об’єктів питного водопостачання та органам місцевої влади.