В Одеський області триває конкурс з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства соціального спрямування, для виконання (реалізації) яких у 2021 році надається підтримка за рахунок коштів обласного бюджету.

Про що повідомив Дмитро Чапір, член конкурсної комісії, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Як йдеться, 17 вересня в Одеській ОДА пройшло засідання конкурсної комісії. За результатами моніторингу стану виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) соціального спрямування, одноголосно було підтримано та відібрано 11 проєктів, для участі у другому етапі.

Серед конкурсантів, ініціативи наступних громадських організацій: «Громадський Рух «Віра, надія любов», По захисту прав дітей-сиріт і інвалідів ім. Т.Макарової «За право жити», «Асамблея миру і творчості», «Асоціація жіночих організацій», «Одеська обласна організація Всеукраїнського об’єднання ветеранів», «Спілка ветеранів Афганістану та Збройних сил», «Особливі діти», Одеська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів Українське товариство глухих, «Одеське товариство пенсіонерів», «Клуб взаємодії «Життя плюс», Одеська обласна організація інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України».

Загальна сума наданих конкурсних пропозицій сягає майже 1,3 млн гривень.

Ключовою вимогою конкурсу є обов’язковість втілення соціального проєкту саме на території Одеської області.

Загалом, конкурс проводиться у три етапи, наступні два — це відкритий захист конкурсних пропозицій та індивідуальне їх оцінювання членами комісії, виставлення балів по ряду критеріїв.