У суботу і неділю, 2 і 3 жовтня 2021 року, в Одесі працювали одинадцять центрів масової вакцинації від COVID-19 у всіх районах міста. Для зручності одеситів створені два додаткових центри вакцинації в Київському і Суворовському районах

За два дні щеплення від COVID-19 в Одесі отримали 10 398 осіб. Для щеплень використовувалися вакцини Comirnaty/Pfizer, AstraZeneca і CoronaVac, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

На 4 жовтня 2021 року в Одесі зроблено 361 599 щеплень від COVID-19. З них першу дозу вакцини отримали 196 872 особи, повний курс вакцинації двома дозами завершили 164 727 одеситів.

Аналізуючи динаміку вакцинації в Одесі, за вересень у місті зроблено 109767 щеплень від COVID-19. У середньому це понад 3500 щеплень на день.

В Одесі, крім центрів масової вакцинації на вихідних, щодня працюють стаціонарні пункти щеплення у всіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги, а також центри вакцинації у видавництві «Чорномор’я» (пл. Деревянка, 1) і аеропорту «Одеса».

Як зазначають в міськраді, враховуючи зростання захворюваності COVID-19 в Одесі, вкрай важливо забезпечити максимальне охоплення вакцинацією. Це дозволить ефективно протистояти поширенню інфекції, знизить навантаження на лікарні, збереже життя і здоров’я багатьох одеситів. Також з урахуванням входження Одеси в «жовту» зону, слід обов’язково носити захисні маски в громадських місцях – транспорті, супермаркетах та ін.