Схему переміщення тютюнових виробів до країн ЄС викрито Державною прикордонною службою у ході спільної з працівниками ДБР спецоперації з протидії незаконному обігу тютюнових виробів.

Як повідомляють прикордонники, ділки планували переправляти баржою сигарети в країни ЄС, запакувавши їх у середині мішків із «сіллю кухонною харчовою».

Під час обшуків на складі одного із підприємств в Ізмаїлі, що на Одещині, правоохоронці виявили близько 3 тисяч коробів цигарок, орієнтовна вартість яких складає 27 мільйонів гривень. Тютюнові вироби уже були готові до відправки.

Наразі Державною прикордонною службою України спільно зі слідчими ДБР та СБУ під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури, проводяться заходи з документування протиправної діяльності на складських приміщеннях у м. Ізмаїл Одеської області, де накопичувався підготовлений до незаконного переміщення закордон товар.

Остаточна кількість контрабандної продукції, що буде вилучена, встановиться за результатами обшуку.

Як зазначають, це може бути одна з наймасштабніших спроб незаконного переміщення сигарет через кордон, викритих Держприкордонслужбою України у співпраці з взаємодіючими правоохоронними органами.