Правоохоронці встановили, що керівник підприємства-підрядника привласнив бюджетні кошти під час капітального ремонту стадіону загальноосвітньої школи у Київському районі Одеси.

Як повідомляють в обласній прокуратурі, за договором підряду в освітньому закладі повинні були відремонтувати стадіон шляхом улаштування універсального поля для спортивних ігор, волейбольного майданчика, поля для гандболу, бігових, пішохідних доріжок та трибуни для користування учнів школи.

Так, обвинувачений вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів фактично виконаних робіт та їх вартості, та підписав їх.

Зокрема, підрядник завищив обсяг будівельних робіт під час влаштування підстилаючих та вирівнюючих шарів із щебеню та з піску, а також улаштування основ та покриття з піщано-гравійних сумішей, монтажу трибун та інш. Аналогічно директор будівельної організації завищив в документації кількість використаних матеріалів, таких як бетон, асфальтобетон, труби, з’єднувальна стрічка, клей двокомпонентний тощо.

Крім того, до вказаного злочину виявилась причетною посадова особа Управління капітального будівництва Одеської міської ради, стосовно якої також скеровано до суду обвинувальний акт за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За версією слідства, посадовиця не перевірила належним чином достовірність наданих їй на підпис директором підприємства-підрядника актів приймання виконаних будівельних робіт, а саме відповідність обсягів та якості виконаних будівельно-монтажних робіт проектно-кошторисній, первинно-звітній документації з капітального ремонту стадіону загальноосвітньої школи.

Внаслідок таких протиправних дій службових осіб державі завдано понад 900 тисяч гривень шкоди.

В ході досудового розслідування прокуратурою пред’явлений позов про відшкодування завданих кримінальним правопорушенням збитків.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі ОРУП №1 ГУНП в Одеській області.

Прокурори Київської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельної організації, обвинуваченого у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів (ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).