На Одещині Білгород-Дністровський, Теплодар, Южне планують розпочати опалення міст з 8 листопада цього року.

Про що розповів Директор Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОДА Антона Шалигайло під час брифінгу.

Зважаючи на кліматичні особливості та географічне розташування Одещини, підключення до тепла житлового фонду та об’єктів соціальної сфери відбувається поступово.

Фактичний запуск опалення в системах централізованого теплопостачання виконується згідно з рішеннями відповідних органів місцевого самоврядування.

За інформацією Антона Шалигайла, Білгород-Дністровський, Теплодар, Южне планують розпочати опалення міст з 8.11.2021 враховуючи температурні показники повітря.

По області на сьогодні в роботі перебувають 319 котелень (26% від загальної кількості), які опалюють 474 житлових будинків (що складає 10%), 1005 об’єктів соціальної сфери, або 55%, з яких: 478 дошкільні заклади (57%); 184 заклади освіти (21,2 %, на даний час канікули); 113 закладів охорони здоров’я (90%).

Аварійні ситуації відсутні. Підключення тепла по області триває в штатному режимі та знаходиться на щоденному контролі місцевих адміністрацій.