13 листопада в Україні відзначатимуть Міжнародний день осіб з інвалідністю по зору.

Як зазначають в Одеській міськраді, з метою привернення уваги громади до питань осіб з порушенням зору, в місті затверджений план загальноміських заходів до Міжнародного дня осіб з інвалідністю по зору.

Так, у закладах загальної середньої освіти, бібліотеках, соціальних центрах Одеси заплановано проведення благодійних акцій, виховних годин, лекцій, бесід, круглих столів і виставок малюнків.

10 листопада в Одеській спеціальній школі №93 буде проведений урочистий захід «Ти добротою поділись». Також цього дня в Одеському обласному очному шпиталі інвалідів війни юні таланти Одеси представлять благодійну програму «Діти – ветеранам».

Учасниками квест-гри «Поспішайте творити добро» 12 листопада стануть учні Одеської загальноосвітньої школи № 127 І-ІІІ ступенів.

Бібліотека-філія №16 ім. М.Ю. Лермонтова організує 13 листопада о 12:00 акцію-флешмоб до Міжнародного дня осіб з інвалідністю по зору «Стань моїми очима».

16 листопада о 13:00 для осіб з інвалідністю по зору буде проведена аудіоекскурсія «Історія Одеси» в рамках зустрічі «Коли ми разом» зі студентами Університету третього віку.