З початку грудня в Одесі йде активна підготовка до новорічних свят.

Як повідомляють у міськраді, комунальні служби традиційно розвішують гірлянди із різнокольорових світлодіодних конструкцій у центрі Одеси. Виконуються ремонт та оновлення світлодіодного підсвічування дерев на Приморському бульварі. Фахівці-електромонтери прикрашають Приморський бульвар, Міський сад та вулицю Дерибасівську ілюмінаційними конструкціями, а трохи пізніше святкові гірлянди з’являться на вул. Пушкінській, вул. Катерининській та Думській площі.

Як розповів директор Комунального підприємства «Одесміськсвітло» Олександр Прокопець, цього року на Думській площі, біля мерії міста, буде встановлено абсолютно нову інсталяцію – лабіринт-океанаріум (розміром 15х7х3), величезний триметровий восьминіг, що світиться, а головну міську ялинку прикрасять у морській тематиці.

Крім головної міської ялинки на Думській площі та традиційної живої ялинки на вул. Дерибасівській, цього року буде встановлено ще одну новорічну красуню біля будівлі нової мерії на вул. Косовській.

Також для одеситів та гостей міста, як і минулого року, біля Дюка встановлять двоповерхову карусель. У Стамбульському парку розмістять різні світлодіодні фігури, у тому числі тварин – символи року за китайським календарем, які створювалися у різні роки майстрами КП «Одесміськсвітло».

Усі роботи з прикрашання міста до новорічних свят завершать до Дня Святого Миколая.