За тиждень мобільні групи контролю за дотриманням карантину зафіксували 587 порушень протиепідемічних правил на Одещині.

З них 498 – це недотримання маскового режиму, а ще 89 стосувалися порушень правил щодо карантину людей та санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм.

Про це сьогодні, 10 грудня, розповів начальник відділу охорони публічного порядку Управління превентивної діяльності ГУНП регіону Сергій Бурмеха під час спільного брифінгу з Департаментом охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації щодо ситуації в області, пов’язаної з пандемією коронавірусу.

«В ході 307 рейдів поліцейські, санітарні лікарі, працівники Держспоживслужби та муніципальної охорони перевірили понад дві тисячі триста об’єктів. Найбільше порушень виявили у торгових центрах, громадському транспорті, ринках та закладах громадського харчування. Щодо всіх причетних склали адміністративні матеріали за ст.44-3 КУпАП. Крім того, цього тижня було відкрите кримінальне провадження за фактом використання підробленого COVID-сертифіката», – розповів він.

Нагадаємо: з 7 грудня Одеська область перейшла до «жовтої зони» карантину. У ній діють ті ж обмеження, що у «червоній зоні» – забороняється проведення масових заходів, робота закладів культури, громадського харчування, спортзалів тощо. Виключення: наявність у персоналу та відвідувачів документа про отримання однієї дози вакцини або повної вакцинації, сертифікат про одужання чи негативний результат тесту на COVID-19. Використання засобів індивідуального захисту обов’язкове.

Не нехтуйте правилами безпеки, адже вони встановлені для зменшення захворюваності на коронавірус. Крім того, за їх порушення передбачені штрафи, а за підробку та свідоме використання фальшивих документів про вакцинацію причетним загрожує кримінальна відповідальність за ст.358 Кримінального кодексу України.