Сьогодні, 22 грудня в Одесі відбулось відкриття виставки «Українська народна картина 40-60-х років ХХ ст.» з зібрання Олени Сайдель.

Про що повідомляє Департамент культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини.

Як йдеться, експонування виставки буде в Одеському історико-краєзнавчому музеї з 22 грудня 2021 р. по 25 лютого 2022 р. у щоденному режимі, з 10.00 до 17.00, вихідні дні – четвер, п’ятниця.

— за адресою: вул. Ланжеронівська, 24-а, Музей «Степова Україна» (відділ Одеського історико-краєзнавчого музею). Тел. для довідок: 722-48-67; 726-26-08; 722-21-10.

На виставці колекція народних картин середини ХХ ст. представлена Оленою Володимирівною Сайдель з Овідіополя. Пані Олена з 2010 року очолює гурток декоративно-ужиткового напрямку та є керівником об’єднання «Мистецька світлиця» Овідіопольської станції юних техніків. Олена Володимирівна закінчила Ізмаїльський державний педагогічний інститут, за фахом – філолог. Працювала вчителем в загальноосвітніх школах, викладала зарубіжну літературу.

В своєму житті захоплюється українським традиційним народним мистецтвом і присвячує себе дослідженню народної ляльки, збирає автентичні українські рушники тощо.

Її колекція налічує понад 300 вишитих тематичних рушників. Вона займає активну позицію і проводить велику просвітницьку діяльність: являється постійним організатором та автором просвітницьких і виставкових проєктів: «Іграшка мого дитинства», «Обрядовий хліб українців», «Вишиті портрети видатних українців», «Народна лялька», «Українська народна картина», «Фестиваль різдвяних пряників» тощо. Олена Володимирівна в своїй творчості має мету зберігати, вивчати та популяризувати духовну і матеріальну спадщину українського народу. Натхнення, здобутків і радості в цій, такій важливій і необхідній роботі