Сьогодні, 05 квітня в селі Вигода Одеського району всі охочі мали змогу заслухати безоплатний курс першої медичної долікарняної допомоги, про що повідомляє інтернет-спільнота громадської ініціативи “Жителі села Вигода”.

Як йдеться, місцеві мешканці ознайомились із комплексом заходів, спрямованих на надання медичної допомоги при невідкладних станах, які можуть виникнути у наслідок активної фази російсько-української війни, що триває.

Курс першої медичної долікарняної допомоги на базі православного Свято-Тетянинського храму, провела в минулому військовий лікар Оксана Бояровська. За плечима медика не одна “гаряча точка” за межами держави та практичний досвід невідкладних організаційних, діагностичних та лікувальних заходів, спрямованих на врятування і збереження життя людини.

Зокрема під час роботи, детально торкнулися теми сповільнення та зупинки кровотечі, необхідні дії та заборони при даній маніпуляції. Також поводження та оперативні дії дорослих і дітей під час можливих обстрілів, газових атак, поранню легень, порушенню прохідності дихальних шляхів, переломах кісток.

Лікар надав практичні поради та рекомендації щодо бажаної складової побутових медичних аптечок, а також як діяти при панічних атаках, депресивних станах та приступах страху.

— При наданні першої медичної долікарняної допомоги людині, необхідно зберігати спокій, мінімізувати паніку, володіти мінімальними знаннями та головне не завдати шкоди потерпілому, при наданні такої допомоги до моменту огляду його лікарем, — зазначає Оксана Бояровська.