Як ми раніше повідомляли, Розпорядженням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка лише на території міста Одеса запроваджено “затяжну” комендантську годину.

Вона триватиме з 22 години 00 хвилин 1 травня 2022 року до 05 годин 00 хвилин 3 травня 2022 року.

У зазначений проміжок часу на вулицях та в інших громадських місцях заборонено перебування людей без спеціально виданих перепусток і посвідчень.

В цей час, на іншій території Одеської області режим комендантської години залишається без змін, тобто з 22.00 до 05.00.

Враховуючи введення подовженої комендантської години, Одеський міський голова надав відповідні доручення виконавчим органам міської ради щодо додаткових заходів правового режиму воєнного стану в місті Одесі.

В Одеській міській раді надали роз’яснення щодо тривалої комендантської години

— з 22:00 1 травня до 05:00 3 травня

Робота транспорту:

Громадський транспорт, залізничний вокзал та автовокзали міста у зазначені години комендантського часу працювати не будуть.

З 1 по 3 травня — на період дії подовженої комендантської години — тимчасово скасовано приміські поїзди та поїзди далекого сполучення, які курсують до Одеси та зворотно.

Також протягом дії комендантської години в місті буде зачинений залізничний вокзалстанції Одеса-Головна.

Приміські поїзди, які курсують в Одеській області та не заїжджають до Одеси, продовжать рух.

Категорично заборонено пересування містом власним автотранспортом!!!

Робота підприємств та організацій:

Без змін працюватимуть в Одесі тільки підприємства критичної інфраструктури (ДСНС, швидка допомога тощо).

Керівникам підприємств, установ та організацій з безперервним циклом виробництва, що здійснюють свою діяльність на території міста Одеси, необхідно оперативно забезпечити подання до Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної ради до 16:00 30 квітня 2022 року списків осіб (ПІБ, посада), які будуть задіяні в роботі в зазначений період часу комендантської години.

Керівники підприємств, установ усіх форм власності, що здійснюють свою діяльність на території міста Одеси, своїм рішенням мають оголосити 2 травня вихідним днем та перенести відпрацювання на інший день.

Вигулювання собак:

Обов’язково взяти з собою паспорт громадянина України або id картку.

Варто також гуляти поблизу свого будинку, не віддаляючись, а час прогулянки скоротити максимально.

Чемно поясніть представникам територіальної оборони, Національної гвардії, Збройних Сил України або Нацполіції, що ви гуляєте з собакою біля під’їзду.