17-річний одеський спортсмен Ростислав Кучеренко увійшов до топ-16 на етапі Європейського циклу з фехтування на шаблях серед спортсменів до 23-х років, який відбувся у Відні.

Про що повідомляє пресслужба відділення НОК України в Одеській області за матеріалами сайту Національної федерації фехтування України.

Як йдеться, вихованець КДЮСШ №13 Ростислав Кучеренко (тренери – Микита Столюунов, Олександр Васютін), який отримав у посіві 18-й номер за підсумком кваліфікації, стартував в основній сітці з перемоги над господарем доріжки Філіпом Фрасіном (15:9), після чого взяв гору над чилійцем Рікардо Альваресом (15:13). Зупинив нашого спортсмена в 1/8 фіналу майбутній віцечемпіон турніру Даніеле Франчоза з Італії (9:15). У підсумку – 12-е місце.

В першому груповому турнірі кваліфікації Ростислав здобув 4 перемоги в 5 боях над суперниками з Австрії, Італії, Чехії і Німеччини із загальним рахунком 24-13, в другому – 3 перемоги в 6 поєдинках над шаблістами із Великої Британії, Чехії і Австрії (23-22).

Наступний етап Європейського циклу на шаблях серед спортсменів до 23-х років запланований у словенському Камніку 14-15 травня.