Прокурори Одещини розпочали досудові розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, 9 травня 2022 року російська армія завдала масованих ракетних ударів по об’єктах цивільної та туристичної інфраструктури у Суворовському районі Одеси, Одеському та Білгород-Дністровському районах.

Такі дії порушують норми міжнародного права та Женевської конвенції.

Внаслідок вибуху ракети на території складу в Суворовському районі один чоловік загинув та ще двоє людей отримали поранення. Руйнації зазнали складські та адміністративні приміщення.

В результаті обстрілу Фонтанки Одеського району загорілося близько 1000 квадратних метрів будівлі ТРЦ “Рив’єра”. Трьох людей госпіталізували з пораненнями, загиблих немає. Вибухова хвиля пошкодила фасади та вікна житлових будинків поруч.

Руйнувань зазнала туристична інфраструктура у Білгород-Дністровському районі: пошкоджені 5 будівель бази відпочинку та будівлі малого приватного бізнесу. Троє людей отримали множинні поранення.

Будь-які військові об’єкти на даних територіях відсутні. В об’єктах нападу не зберігалось будь-якого військового спорядження та вони не використовувались у військових потребах, повідомили в прокуратурі.

О 22 годині 9 травня в Одесі оголосили повітряну тривогу. За пів години люди почули декілька гучних вибухів, а в одному з торговельних центрів розпочалася пожежа.

Цього дня РФ випустила по Одесі сім ракет з застосуванням авіації. Удару завдали по торговельному центру та складу в Одесі.В результаті чого одна людина померла, п’ятьох поранених доставили у лікарню.