Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, Одеський обласний онкодиспансер продовжує надавати необхідну допомогу пацієнтам.  З огляду на обставини, у медзакладі сьогодні приймають не лише одеситів, а й мешканців інших регіонів – внутрішніх перселенців.  

З початку війни до онкодиспансеру за медичною допомогою звернулося близько 300 людей, які приїхали до Одеси, рятуючись від війни – розповів директор медзакладу В’ячеслав Полясний.

 Співробітники Одеського обласного онкодиспансеру продовжують працювати у штатному режимі – та приймають до колективу колег з інших регіонів.

 У воєнний час, кажуть лікарі, основна складність – налагодити логістику постачання медикаментів.  Одеський онкодиспансер сьогодні забезпечений більшістю необхідних ліків.  Певні складнощі, за словами керівництва медустанови, виникають із постачанням препаратів для хіміотерапії, які закуповують за кошти держбюджету.

 При показаннях в онкодиспансері здійснюють і хірургічне втручання.  Щодня фахівці проводять до 30 операцій, в основному – за програмою «хірургія одного дня», щоб не наражати пацієнтів на додаткову небезпеку під час повітряних тривог.  

Також кваліфіковану допомогу продовжують надавати первинним пацієнтам.

 Крім того, продовжує свою роботу виїзна консультативно-діагностична служба Одеського обласного онкодиспансеру.  

Головне завдання фахівців – рання діагностика пухлин, злоякісних новоутворень та передракових станів із формуванням маршруту подальшого лікування.

 У зв’язку з вимогами воєнного часу Одеський обласний онкологічний диспансер працює 6 днів на тиждень.