Вчора, 30 травня в Одеській обласній раді відбулось засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики. Під час спільної роботи, розглянуто низку проєктів рішень на найближче пленарне засідання сесії обласної ради — 03 червня.

Про що повідомляє голова профільної постійної комісії, депутат облради Дмитро Чапір на своїй сторінці Facebook.

Як йдеться, депутати розглянули кадрові питання призначення ряду керівників комунальних закладів охорони здоров’я та соцзахисту, злиття Одеського обласного патологоанатомічного бюро з комунальної установи у комунальне некомерційне підприємство, передачі земельної ділянки КНП «Одеський обласний очний шпиталь інвалідів війни», зміну назви та затвердження Статуту КНП «Одеський обласний онкологічний диспансер».

Зокрема голова постійної комісії, запропонував надати протокольне доручення Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації спільно з Департаментом соціальної та сімейної політики розробити механізм фінансування надання стоматологічних послуг незахищеним верствам населення. Обов’язково із зазначенням виключного переліку категорій та включення відповідних заходів до програми «Соціальний захист населення в Одеській області» з орієнтовним обсягом фінансування на 2022 рік. За результатами, надати такий механізм постійній комісії для детального розгляду та узгодження.

За словами очільника Одеського обласного онкодиспансеру під час засідання, на сьогодні відчувається велике навантаження на заклад, адже під час воєнного стану він приймає онкохворих з Миколаївської, Херсонської, Донецької, Харківської, Запорізької, Вінницької областей. Постійна комісія підтримала створення регіонального протипухлинного центру, як ще одного кроку у напрямку становлення Південноукраїнського причорноморського центру — місця, яке буде брати на себе усі компетенції, що стосуються спеціалізованої медичної допомоги.

Як зазначає Дмитро Чапір, проєкти рішень обласної ради, які були на порядку денному — детально опрацьовані та рекомендовані на розгляд пленарного засідання.

Нагадуємо, ми раніше повідомляли, що в Одеській облраді скликали позачергову сесію — 03 червня.