В Одеській області під час воєнного стану змінили правила використання маломірних плавзасобів, зокрема на внутрішніх водоймах.

Про це повідомили в Одеському Прикордонному Загоні.

За компетенцією Сил оборони, в рамках заходів правового режиму воєнного стану, забезпечення безпеки судноплавства, громадської безпеки і порядку

ЗАБОРОНЕНО вихід та перебування маломірних плавзасобів у внутрішніх водоймах Одеської області:

– Тилігульський лиман;

– Малий Аджалицький лиман;

– південна частина Дністровського лиману (Шабо – Затока – Кароліно-Бугаз – Роксолани – Овідіополь);

– Будацький лиман;

– оз. Сасик, оз. Шагани, оз. Алібей, оз. Бурнас.

ДОЗВОЛЕНО вихід у внутрішні водойми Одеської області (окрім зазначених вище) лише у світлий час доби суб’єктам господарювання на підставі дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських об’єктах, дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно- заповідного фонду, в режимі спеціального товарного рибного господарства.

ЩОДОБОВО, до 20.00, суб’єктам господарювання, що планують здійснювати рибний промисел наступної доби, необхідно подавати списки маломірних плавзасобів з їх екіпажами до територіального органу Державної прикордонної служби України на затвердження. У разі різкої зміни обстановки на території Одещини діяти у суворій відповідності до встановлених військовим командуванням обмежень.

Такий порядок встановлено до завершення дії в Україні правового режиму воєнного стану або до окремого розпорядження.

Дотримання вимог чинного законодавства є обов’язковим, а їх порушення тягне за собою адміністративну відповідальність.


Джерело