Вчора, 20 липня в Одесі стартував щорічний муніципальний конкурс імені І.Я. Франка.

Про що повідомляють в Одеській міській раді.

Як йдеться, літературний конкурс проводиться за чотирма номінаціями:
– «Проза»;
– «Поезія»;
– «Журналістика»;
– «Популяризація творчості Івана Франка».

На здобуття премії подаються твори, що популяризують духовність, гуманізм, толерантність, єдність українського народу, розвиток культури та любов до українського літературного слова.

На конкурс приймаються твори українською мовою, опубліковані окремим виданням або у складі збірки, альманаху та видані протягом останніх трьох років перед проведенням поточного конкурсу.

У номінації «Журналістика» на конкурс приймаються збірки статей, опубліковані за останні три роки.

Кандидатури на участь у конкурсі можуть представляти як творчі, громадські, культурно-просвітницькі, наукові організації та установи, так і окремі особи, художники.

Кожен учасник конкурсу може бути лауреатом лише один раз у кожній окремій номінації, а також брати участь у поточному році лише в одній номінації.

Приймання творів та кандидатур на здобуття звання лауреатів конкурсу імені І.Я. Франка – з 21 липня по 20 серпня, підбиття підсумків – до 25 серпня.

Переможці та учасники конкурсу будуть нагороджені дипломами та грамотами.

У зв’язку з воєнною агресією проти України цього року переможці конкурсу не отримають грошових премій.

Нагородження переможців та учасників конкурсу буде проведено 27 серпня, у день народження І. Я. Франка.

*****
Засновник конкурсу – Виконавчий комітет Одеської міської ради з ініціативи Департаменту культури та туризму Одеської міської ради та Комунальної установи «Централізована міська бібліотечна система для дорослих».

Мета конкурсу – популяризація літературної та публіцистичної спадщини Івана Франка, привернення уваги до його соціально-гуманістичних ідей, популяризація найкращих зразків української літературної спадщини, заохочення та підтримка сучасних українських авторів.