Протягом майже двох місяців в Одесі проходив Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості «Фонтанська весна», про що повідомляють в Одеській міській раді.

Як йдеться, цього року у зв’язку з військовою агресією рф проти України фестиваль проводився у вигляді онлайн-марафону «Українська музика: від класики до сучасності».

XIV Всеукраїнський фестиваль мистецтв «Фонтанська весна -2022» присвячений 180-річчю видатного українського композитора, засновника української класичної музики Миколи Лисенка. Гімном фестивалю став його твір «Молитва за Україну», який є також духовним гімном нашої країни.

Онлайн-марафон розпочався з виступу представників Дитячої музичної школи №8 м. Одеси – учні та педагоги представили флешмоб «Молитва за Україну».

До виконання української музики також долучилися діти з інших міст: Миколаєва, Запоріжжя, Кропивницького, Ізяслава, Києва, Галича, Березівки, Рівного, Трускавця.

Загалом в онлайн-марафоні «Українська музика: від класики до сучасності» взяли участь понад 500 дітей, які наразі перебувають у різних куточках України та інших країнах світу.

Із записами онлайн-марафону можна ознайомитися на ютюб-каналі та сайті «Фонтанської весни».

* * * * *
Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості «Фонтанська весна» започаткований Департаментом культури та туризму Одеської міської ради за ініціативи Мистецької школи № 8 м. Одеси. Мета фестивалю – розкривати нові таланти, розширювати культурні зв’язки, популяризувати та розвивати національне мистецтво.