В Парламенті розглядається законопроект, яким припиняється повноваження депутата місцевої ради, якщо він був обраний від політичної партії, діяльність якої заборонена.

Про що повідомляє газета “Голос України”.

У Парламенті хочуть визначити правові наслідки рішення про заборону політичної партії для статусу депутата місцевої ради, обраного від цієї політичної сили.

На розгляді Комітет держвлади, місцсамоврядування, регрозвитку та містобудування перебуває низка законопроектів, спрямованих на визначення правових наслідків ухвалення судом рішення про заборону політичної партії для статусу депутатів місцевих рад.

Зокрема, Кабінет Міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради України проект закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо наслідків ухвалення судом рішення про заборону політичної партії для статусу депутатів місцевих рад» (реєстр. № 7476).

Відповідний законопроект внесено урядом.

«Однією з підстав дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради є набрання законної сили рішенням суду про заборону діяльності політичної партії, від місцевої організації якої висувалася та була обрана відповідна особа депутатом місцевої ради, а також входження депутата місцевої ради до депутатської фракції місцевої організації політичної партії, діяльність якої заборонено за рішенням суду, що набрало законної сили», — йдеться у документі.