В Одеській обласній раді мають намір звернутися до Парламенту щодо перейменування села Курісове в Березівському районі на Покровське, відповідний проєкт рішення вносять на чергове пленарне засідання сесії.

Попередньо таке перейменування погодили своїми рішеннями Курісовська сільська та Березівська районна ради. Представницькі органи місцевої влади врахували результати громадських слухань безпосередньо серед жителів села Курісове.

Питання на місцевому рівні щодо перейменування підняте у цьому році, у зв’язку з агресію російської федерації, адже село назване на честь одного з діячів Новоросії Російської імперії у 18 столітті І.О. Куріса.

Перейменування Курісового має на меті повернення історичної назви — Покровське та звільнення назви села від імперських штампів та міфів про російську територію та неповноцінність малоросів (українців).

Кінцеве рішення за Верховною радою України. Питання про звернення депутатів Одеської обласної ради до ВРУ щодо перейменування села Курісове Березівського району на село Покровське мають розглянути під час чергової сесії — 02 грудня.

Також читайте: