В Одеській області готуються до реалізації проєкта енергетичної магістральної інфраструктури “Нове будівництво ПЛ 330 кВ “Новоодеська-Арциз” з використанням траси ПЛ 110кВ “Староказаче-Канал” із її перевлаштуванням”.

Ділянка майбутньої повітряної лінії електропередачі проходитиме на території сучасного заповідного урочища місцевого значення “Дністровські плавні”. У зв’язку із чим, на сесію Одеської обласної ради виноситься відповідний проєкт рішення про зміну меж (розширення) заповідного урочища на території Білгород-Дністровського району.

Пропонується вилучення із “Дністровських плавнів” 65 Га землі, для подальшої реконструкції та будівництва ЛЕП, а взаміну розширити урочище на 822 Га за рахунок водно-болотного угіддя міжнародного значення.

Будівництво нової лінії електропередачі на території Одещини викликано військовою агресією рф проти України та потенційною загрозою одностороннього припинення постачання електричної енергії на територію нашої держави від Молдавської ДРЕС.

Вилучення необхідних земель “Дністровських плавнів” попередньо погоджено Одеською облвійськадміністрацією, ГУ Держгеокадастру в Одеській області, ДП “Одеське лісове господарство”, а також Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління розроблено проєкт щодо зміни меж (розширення) території заповідного урочища на Одещині.

Проєкт рішення Одеської обласної ради вже отримав висновок профільної депутатської комісії, після чого його мають розглянути з метою прийняття на черговому пленарному засіданні сесії — 02 грудня.

Читайте також:

В Одеській обласній раді скликають сесію — 02 грудня

В Одеській облраді мають припинити користування мисливськими угіддями на території області