Станом на сьогодні АРМА реалізувало на відкритих торгах арештований аміак російського походження загальним обсягом понад 32 тисячі тонн.

Про це повідомляє Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Як йдеться, більше 27 тис. тонн аміаку продано за майже 913 мільйонів гривень, тоді як кошти від останньої реалізованої партії у розмірі 5 тис. тонн ще не надійшли на депозитні рахунки АРМА.

На отримані від продажу кошти Національне агентство купує військові облігації, забезпечуючи фінансування оборонних потреб держави в умовах війни з рф.

Як зазначають в Нацагентстві, що у випадку з продажем аміаку, крім ціни, сформованої за підсумками торгів, покупець має сплатити також винагороду електронному майданчику, компенсацію держпідприємству АТ «Одеський припортовий завод» за прийом, захолоджування, зберігання та відвантаження сировини, а також ПДВ і митні платежі. Отже, реальна вартість арештованого аміаку для покупців є значно вищою, ніж остаточна ціна продажу за результатами торгів.