Звіт депутата Одеської обласної ради VIIІ скликання Дмитра Чапіра за 2022 рік

Відповідно до частини 2 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», та частини 6 ст.16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», звітую про свою роботу за 2022 рік. Виконуючи свої депутатські повноваження, керуюсь вимогами, передбаченими Основним законом – Конституцією України, Законами України «Про Статус депутатів місцевих рад, «Про місцеве самоврядування в Україні» та іншим чинним законодавством, регламентом Одеської обласної Ради.

Як депутат Одеської обласної ради був обраний в територіальному виборчому округу №10, до складу якого входить 21 територіальна громада , це 154 населених пункти в яких мешкає 283 тисячі чоловік.

З початку обрання мене депутатом я постійно проводжу свою діяльність за такими основними напрямкам – діяльність в обласній раді, робота в окрузі, особистий прийом громадян.

Війна зупинила мирні проекти і кинула виклик кожному з нас. Разом з депутатським корпусом, головами територіальних округів, виборцями ми об’єднались в велику воєнну родину , яка вже майже рік працює на наближення Перемоги. Оскільки майже з початку звітного періоду розпочалося повномасштабне вторгнення на територію України, то найважливіші завдання, які постали переді мною були направлені, насамперед, на забезпечення захисту та безпеки мешканців, підтримку тих хто захищає нас в цей складний час, а також не допустити гуманітарної катастрофи.

Так, за власні кошти придбано лікарські засоби та кровоспинні джгути для формування аптечок бійцям, Ізмаїльській районній військовій адміністрації передано 441 одиниця медикаментів.

Для логістичних центрів територіальних громад, які забезпечують харчуванням територіальну оборону та формують продовольчі запаси мешканцям, передана продукція: загалом 8 тон 600 кг борошна, 625 літрів олії, 300 банок тушонки для Арцизської, Біляївської, Вигодянської , Тарутинської громад, с.Августівка, с.Іллінка, та громадської організації «Ассоціація олімпійських видів боротьби».

Намагаюсь значну частину свого часу проводити на виборчому окрузі, активно брати участь у житті його виборців. Під час відвідування сільських рад, проводжу зустрічі з жителями, разом виявляємо поточні та глобальні проблеми, вирішуємо нагальні питання. Так за звітний період було проведено 4 прийома громадян в селах Вигода, Нерубайське, Августівка та Іллінка.

Спільно з депутатами Усатівської сільської ради провели робочу зустріч з ТОВ «Одесагаз» стосовно подачі заяв про перерахунок за використаний газ мешканцями с.Маринівка, які самостійно не можуть це зробити.

Стосовно діяльності в обласній раді. Протягом року обласною радою скликано і проведено 7 пленарних засідань, на яких я особисто приймав участь.

Як голова постійної комісії Одеської обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики провів 9 засідань очолюваної комісії , на яких розглянуто було 35 питань. Тож основна частина моєї депутатської діяльності спрямована саме в цьому напрямку. Постійно заслуховувались звіти Департаментів, вирішувались нагальні потреби та проблеми закладів охорони здоров’я та соціального захисту населення. Розглянуто 1098 звернень громадян на отримання адресної матеріальної допомоги, загальна сума бюджетних видатків яких склала 13 920 450 грн. Зазначу головне – до розгляду всіх питань підходжу дуже відповідально та виважено, все ретельно прораховуючи, виходячи насамперед із інтересів мешканців області.

Приймав участь у засіданні госпітальної ради Одеського обласного округу, а також у нараді з керівниками райдержадміністрацій та територіальних громад.

Дякую всім виборцям за довіру, і за те, що ви йдете поруч у складний час. Особлива вдячність нашим Силам Оборони за можливість працювати і бути корисним у цей нелегкий час. Висловлюю вдячність головам громад, колегам депутатам місцевих рад, які приєднались до нашої команди щоб ефективно розв’язувати питання мешканців. Закінчиться війна і ми обов’язково завершимо всі наші мирні проекти.


Дата проведення звіту перед виборцями:
19.01.2023 року о 13.00 у приміщенні Вигодянської сільської ради за адресою: с.Вигода, вул. Центральна, 46