В Одесі СБУ затримала чиновника обласної військової адміністрації, який вимагав гроші з підприємців.

Як повідомляють правоохоронці, вони викрила посадовця на системній корупції.
Ним виявився заступник начальника одного з управлінь облвійськадміністрації.

Як йдеться, чиновник налагодив масштабний злочинний механізм одержання грошей від підприємців. За різні суми хабарів він пропонував комерсантам своє сприяння у «безперешкодному» виділенні земельних ділянок у південному регіоні.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання від місцевого підприємця 60 тис. дол. За цю суму він «гарантував» бізнесмену виділення в оренду двох земельних площ на узбережжі Дунаю.

Правоохоронці затримали посадовця біля адміністративної будівлі обласної військової адміністрації під час отримання ним першої частини хабара у розмірі 40 тис. дол.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

За інформацією Прокуратури Одеської області, на корупції викрито заступника начальника одного з управлінь Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

За даними слідства, посадовець вимагав від представника підприємства 60 000 доларів США за не перешкоджання в отриманні та надання дозволу на виділення в оренду земельних ділянок у розмірі 4 га та 1 га на узбережжі р. Дунай в м. Рені на Одещині для ведення господарської діяльності.

Правоохоронці затримали посадовця біля приміщення Одеської ОВА одразу після одержання частини неправомірних коштів у розмірі 40 000 доларів США.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.