В Одеській області планують надавати разову грошову допомогу дітям військових, які перебувають або були в полоні у зв’язку з протидією збройній агресії рф проти України.

Про це стало відомо, 24 лютого під час засідання депутатської комісії Одеської обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики під головуванням Дмитра Чапіра.

Як йшлося, право отримати матеріальну допомогу з обласного бюджету, матимуть діти військовослужбовців ЗСУ та інших законних військформувань, якщо військові перебувають у полоні або звільнені звідти протягом одного року.

Мова йде про одноразову виплату на оздоровлення дітей військовополонених у розмірі 20 тис. гривень.

Депутатська комісія одноголосно підтримана винесений на засідання проєкт рішення Одеської обласної ради та рекомендувала його розгляд та прийняття на найближчому пленарному засіданні сесії. Також, в ході засідання комісії додатково депутатами прийняті рекомендації внесення змін в частині полегшення надання необхідних документів членами родин військовослужбовців, які загинули захищаючи територіальну цілісність України.

Після комісії, проєкт рішення обласної ради мають розглянути на найближчому пленарному засіданні сесії. У разі його прийняття, батьки або опікуни зможуть надати заяву та необхідний пакет документів до відповідного відділу апарату.

— Соціальна підтримка членів родин наших захисників не лише коштом державного бюджету, а й коштом обласного – є вкрай потрібною і важливою! Такі родини мають відчувати постійну увагу та піклування збоку громади Одещини!, – зазначив Дмитро Чапір нашій редакції “Тезис”, відразу після проведення комісії.

Нагадаємо, ми вчора повідомляли, що в Одеській облраді пройшло засідання депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соцполітики.