На Одещині стартувала весняна посівна. Аграрії розпочали посів гороху і вже засіяно 2112 гектар.

Про це повідомляє Одеська ОВА.

Як йдеться, в цілому, під урожай 2023 року, восени минулого року, в Одеській області посіяно 760 тисяч гектар озимих зернових культур. З них 540 тисяч гектар озимої пшениці, 220 тисяч га озимого ячменю і 180 тисяч га озимого ріпаку. Також заплановано посів кукурудзи на площі 150 тисяч гектар, 410 000 гектар соняшнику, соя – 6,5 тисяч га, льону олійного – 15 тисяч гектар, картоплі та овоче-баштанні культури – 37 тисяч гектар.

За даними моніторингу, озимі на площі 570 тисяч гектар знаходяться у доброму та задовільному стані. На решті площ, 190 тисяч гектар, сходи слабкі та зріджені. В Одеській області аграрії провели підживлення озимих по мерзло-талому ґрунту та підживили 240 тисяч гектар.

Зазначається, що для підживлення озимих культур становить аграріям треба 35 тисяч тонн добрив. Вже закуплено 11 тисяч тонн. Незважаючи на жорстокі виклики війни аграрії Одещини згуртовані та злагоджено працюють. Це вже друга посівна, яку наші аграрії, як справжні герої будуть проводити в надскладних умовах війни. Вони гідно тримають аграрний фронт для забезпечення продовольчої безпеки України та світу.