В Одеському районі, на мосту через Хаджибейський лиман, на дорозі М-05 Київ-Одеса сьогодні, 24 квітня, повноцінно запрацювала система зважування-в-русі.

Про це повідомляє Одеська РВА.

Як йдеться, це вже третя подібна система в Одеській області. Наприкінці лютого, було введено в експлуатацію ще дві системи WIM, на автодорогах регіону:
– Н-33 Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші – /М-15/, поблизу селища Шабо і
– Т-16-27 КПП «Серпневе» – Тарутине – Арциз – Сарата, поблизу Сарати.

Моніторинг транспортного навантаження на дорогу має дозволити забезпечення виконання всіх вимог, необхідних для накладання штрафів за порушення габаритно-вагових обмежень в автоматичному режимі.

Зазначається, що запровадження в дію таких інструментів, дозволить не лише зберегти дорожню мережу країни та уникнути правопорушень, а й суттєво знизить корупційну складову, оскільки повністю відсутнє спілкування водія з представниками контролюючих органів.


Weigh-in-Motion – це ефективний інструмент в боротьбі з перевантаженим великогабаритним транспортом. Завдяки вмонтованим в дорожнє покриття датчикам система дозволяє точно визначити вагу вантажівки. Окрім вагових датчиків, WiM облаштований й іншими інтерактивними модулями та фіксує габарити, швидкість, номерні знаки, та забезпечує виконання всіх вимог, необхідних для накладання штрафів за порушення габаритно-вагових обмежень.