На Одещині Служба безпека України заблокувала черговий канал нелегального переправлення за кордон українських громадян призовного віку.

За даними слідства, злочинну схему організували двоє військовослужбовців одного з відділів прикордонної служби Білгород-Дністровського прикордонного загону.

Вони пропонували військовозобов’язаним уникнути мобілізації на підставі підроблених документів та шляхом нелегального перетину кордону.

За гроші зловмисники безпідставно оформляли своїм «клієнтам» тимчасові посвідчення військовозобов’язаних та довідки про зняття з військового обліку за станом здоров’я.


Нагадаємо, 05 травня ми вже писали також, що в Одесі ліквідували канал втечі «ухилянтів» за кордон


Вартість підроблених документів становила 6 тис. дол., а безперешкодний пропуск через кордон на їх підставі – ще 1 тис. дол.

За оперативними даними схема діяла з січня цього року, щомісяця нею користувалось 3-4 «ухилянтів».

Оперативники спецслужби затримали одного з організаторів трафіку під час отримання чергового хабара. Раніше правоохоронці задокументували отримання фігурантами ще двох траншів.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Зазначається, що наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.