На Одещині 30-річний зловмисник наніс односельцю численні поранення, приховав сліди злочину та втік. Поліцейські розшукали фігуранта та повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Як йдеться, до відділення поліції №1 Ізмаїльського районного відділу поліції звернулася жителька одного з сіл Новоселівського старостинського округу з проханням розшукати її 39-річного сина, з яким вже тиждень немає зв’язку. Правоохоронці встановили, що розшукуваного востаннє бачили в компанії раніше судимого односельця. Під час огляду його домоволодіння поліцейські знайшли тіло зниклого, скинуте в засохлий колодязь, накритий шифером та сміттям.

Поліцейські встановили, що потерпілий прийшов до свого товариша в гості, де під час раптової сварки господар оселі схопив ніж та наніс гостю множинні поранення, після чого вдарив по обличчю сокирою. Від отриманих травм чоловік загинув, а зловмисник, приховавши сліди злочину, пішки направився в Ізмаїл, де мешкав просто на вулиці. Там його знайшли правоохоронці та затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Фігурант у скоєному зізнався. Слідчі під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури повідомили йому про підозру в умисному вбивстві, що передбачено частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. В рамках розпочатого кримінального провадження буде проведено низку експертиз, зокрема щодо встановлення як причин смерті потерпілого, так і стану осудності підозрюваного. На час слідства суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Згідно із санкцією статті, за подібний злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком від семи до п’ятнадцяти років. Триває слідство.