В Одеській області встановили особливиц режим руху внутрішнього водного транспорту (маломірних суден) на окремих ділянках річок Дністер і Турунчук в умовах дії правового режиму воєнного стану.

Про це повідомляє Одеська РВА посилаючись на спільний виданий наказ командувача Оперативного угруповання військ «Дунай» і Начальником Одеської районної військової адміністрації.

Як йдеться, спільний Наказ дозволяє рух не більше 10 маломірних суден, по чітко визначеним ділянкам річок Дністер та Турунчук, за рекреаційно-туристичними маршрутами. Зокрема, в межах річки Дністер: вниз за течією від впадіння річки Турунчук в річку Дністер до 300 метрової зони перед автомобільним мостовим переходом Маяк. Також в межах річки Турунчук: від впадіння річки Стоячий Турунчук до впадіння в річку Дністер, включаючи рукав річки Турунчук, який заходить до озера Біле і в межах озера Біле. Рух маломірного флоту дозволяється в світлу пору доби з 8.00 до 20.00.

«В рамках збалансованого підходу до безпекових питань в умовах військового стану і забезпечення потреб громадян, Спільним Наказом з командувачем ОУВ «Дунай» ми визначили певні додаткові умови, яких мають дотримуватись і виконувати суб’єкти господарювання у сфері туризму, для організації руху на відповідних ділянках. Рекреаційно-туристична діяльність в межах трьох громад Одеського району – Біляївської, Маяківської та Яськівської, базується на плаванні маломірного флоту по річкам Дністер та Турунчук і є своєрідним «магнітом» для туристів. Переконаний це рішення покращить туристичну привабливість району, створить умови для підприємців працюючих в сфері надання туристичних послуг, що в свою чергу сприятиме наповненню бюджетів громад» – наголосив Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук.