В Одесі, прямо в кареті швидкої медичної допомоги медики прийняли недоношеного малюка з обвиттям пуповиною.

Про це повідомляє обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Як йдеться, 03 червня близько 21:00 на номер 103 надійшов виклик щодо різкого болю в животі. За вказаною адресою була направлена бригада у складі фельдшера Костянтина Царана та водія Григорія Беспалого.

Пацієнткою виявилася 39-річна вагітна, яка не стояла на обліку за вагітністю. Після обстеження її одразу вирішили госпіталізувати, але вже в машині у неї почались сильні перейми, тож фельдшеру довелося прийняти пологи прямо в кареті ЕМД.

Народився недоношений хлопчик вагою близько двох кілограмів з обвиттям пуповиною, але закричав одразу. Фельдшер відсік та обробив пуповину і після стабілізації стану жінки й дитини обоє були госпіталізовані в обласний пологовий будинок, де на них уже чекали спеціалісти.

В Центрі ЕМД та МК нагадують майбутнім батькам про те, що вони відповідальні за своє здоров’я та здоров’я ще ненародженої дитини. Щоб не наражати себе та дитину на зайвий ризик, слід обов’язково ставити на облік, обов’язково вести свою вагітність, обов’язково тримати зв’язок зі своїм лікарем.