В Одесткій області підозрюються підприємницю, яка постачала неякісні консерви для формування матеріального резерву і роздачі населенню в Чорноморську.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрювана у квітні 2022 року в рамках програми «Про створення матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій» поставила Чорноморській міськраді продовольчі товари тривалого зберігання неналежної якості на 1,3 млн грн, які закупила у невідомого виробника.

Мова йде про поставку 28,8 тис банок консервів м’яса свинини з горохом для роздачі населенню під час надзвичайних ситуацій в регіоні.

Технічні характеристики тушкованої консерви не відповідали вимогам ДСТУ та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів, зокрема товар не мав відповідного маркування та інформації про «дату виробництва», «дату придатності» та «вміст». У зв’язку з чим продати консерви на внутрішньому ринку України неможливо і вони підлягають утилізації.

Зазначається, що наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваній підприємниці з Чорноморська у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).